Näytä kaikki hakutulokset.
No products were found.

Pintaperhot

Pintaperhokalastus on monien mielestä se ainoa perhokalastusmuoto.Siinä näkee konkreetisesti tuloksen, eli sen kun kala käy perhoon. Tai sitten ei käy. Perhoilla imitoidaan usein kuoriutuvia tai aikuisia vesiperhosia, päivänkorentoja, koskikorentoja, sekä maahyönteisiä kuten muurahaisia. Edellä mainittuihin lahkoihin kuuluu satoja lajeja joten ei ole itsestään selvää että pintaelämä on jokapaikassa saman kokoista tai väristä.

Pintaperhoissa tärkein ominaisuus on kelluvuus. Yleisesti pintaperhoissa käytetään kukon niskahöyheniä, CDC-höyheniä tai peuran -karvaa jotka kaikki omaavat loistavan kelluntaominaisuuden.

Usein pintaperhoja kannattaa kyllästää erilaisilla kellunta-aineilla, varsinkin voimakkaammassa virrassa joka työntää perhoa veden alle lähes väkisin.

Kalastus tapahtuu useimmiten heitolla ylävirtaan. Joskus perho tarvitsee liikettä, joskus taas pienikin viistäminen karkottaa kalan.

Read moreShow less
Suodata
2,39 €
Klassinen pintaperho "varhaiselta keskiajalta". Pintaperhojen aateliaa taimenen, harjuksen ja kirjolohen kalastuksessa.
Pikakatselu
2,39 €
Klassinen pintaperho "varhaiselta keskiajalta". Pintaperhojen aateliaa taimenen, harjuksen ja kirjolohen perhokalastuksessa.
Pikakatselu
2,39 €
Korkealla kelluva Adams Wulff tyyppisesti sidottuna. Pintaperhojen aateliaa taimenen, harjuksen ja kirjolohen kalastuksessa.
Pikakatselu
2,59 €
Kyllä ampiaisiakin päätyy veden varaan. Taimenelle ja muillekin lohikaloille tämä kelpaa mainiosti.
Pikakatselu
2,29 €
Tunturijärvien ottipeliraudulle, harjukselle ja taimenelle. Toimii myös virtaavassa vedessä.
Pikakatselu

Menu

Settings